Tuzla Asım Kibar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
38. Ahilik Haftası
Liseler Arası Aşçılık Yarışması’nda
Türkiye 2.si
Tuzla Asım Kibar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, bu yıl Kırşehir'de gerçekleştirilen 38. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, ‘38. Ahilik Haftası Liseler Arası Aşçılık Yarışması’nda Türkiye 2.si olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında her zamanki gibi büyük bir başarıya daha imza attık.
Yarışmalara, 2025 yılında düzenlenen MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması'nda Edirne, İstanbul, Samsun, Bartın, Kayseri, Nevşehir, Konya, Ankara, Batman, Kilis, Van, Kahramanmaraş, Erzurum ve Adana illerinde bölge birincisi ve ikincisi olan Millî Eğitim Bakanlığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından 14 ilden toplam 70 kişilik öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileri katıldı.
Ahilik kültürünün tanıtılmasının yanı sıra, öğrencilerin mesleki becerilerinin sergilenmesine ve yöresel lezzetlerin genç kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayan yarışmanın bu yılki konusu, Kırşehir bölgesinin coğrafi işaretli yemekleri olarak belirlendi.
Öğrencilerimizin "Çirleme ve Ahi Helvası" kategorisinde hazırladıkları büyük beğeni toplayan ürünlerinin teknik, zamanlama, sıfır atık kullanımı, lezzet gibi unsurlarla titizlikle değerlendirildiği bu değerli yarışmada, okulumuzu ve bölgemizi ulusal düzeyde başarı ile temsil ederek Tükiye 2.si olan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı öğrencilerimiz Ecrin Nur KAYA, Yakup Efe ÇETİNKAYA ve Yakup ORDUKAYA’yı, öğrencilerimize yarışma boyunca büyük destek ve rehber olan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alan öğretmenlerimizden Dr. Tuncay HABİL ve Müdür Yardımcımız Ömer BİLEN’i tebrik eder;
Katıldıkları tüm yerel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda bizleri her zaman gururlandıran, başarının kahramanı Asım Kibar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.
Tevfik YİĞİT
Okul Müdürü