19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde 4 kategoride / 4 ALTIN MADALYA

19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde 4 kategoride / 4 ALTIN MADALYA

27.12.2022 546

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen, ülkemizin ve dünyanın en saygın gastronomi festivali ve yarışmalarından biri olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihlerinde Tuzla'da gerçekleştirildi.

3 gün boyunca 22 farklı ülkeden 1052 yarışmacının katılım sağladığı, 78 farklı kategoride yarışmaların düzenlendiği, 92 jürinin eşlik ettiği, yerli ve yabancı binlerce gastronomi tutkununun ziyaret ettiği festivalde Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında eğitim gören 4 öğrencimiz, Türk ve dünya mutfağının her medeniyeti birleştirici etkisini tüm ziyaretçilere hissettirmek ve tüm dünya kültürlerini damak tadında birleştirmek adına kendi hazırladıkları menülerle 4 farklı kategoride yarışmalara katıldılar.

Öğrencilerimiz, okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrendikleri becerilerini ve kişisel yaratıcılıklarını birleştirerek hazırladıkları Türk mutfağına özgün menüleri ile yerli ve yabancı rakipleri karşısında jüri üyelerinden tam puan alarak katıldıkları 4 kategoride de 4 Altın madalya ile ödüllendirildiler.

Öğrencilerimizin bu başarısı, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarında eğitim veren Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarının ülkemizde geldiği başarılı noktayı ortaya koyarak tüm organizasyon ekibi, ulusal ve uluslararası yetkililer ve sektör paydaşları tarafından takdirle karşılandı.

 

Bu organizasyona katılan tüm öğrencilerimize ve onlara destek olan tüm öğretmenlerimize TEŞEKKÜR EDERİZ.

 

Tevfik YİĞİT

Okul Müdürü

 

YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLER VE KATILDIKLARI YARIŞMA KATEGORİLERİ


Yarışmacı

Katıldığı Kategori

Yarışma Sonucu

Emre BAYAM

JP1 - Lise Düzeyi Okulları
Öğrenci Aşçı Balık Yarışması

ALTIN MADALYA

Nuh KARAYILAN

JP4 - Lise Düzeyi Okulları
Ana Yemek Yarışması

ALTIN MADALYA

Muhammed Talha ÇELİK

JP4 - Lise Düzeyi Okulları
Ana Yemek Yarışması

ALTIN MADALYA

Nisa TURGAY

JP2 - Lise Düzeyi Okulları
Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı

ALTIN MADALYA

 

Koordinatör Öğretmenler:

Ali Ünsal ÜNLÜ (Müdür Yardımcısı)

Oğuzhan SATIROĞLU (Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni)

Çağan Fikret KESKİN (Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni)

Tuncay HABİL (Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni)

Hüseyin ERDURAN (Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni)

Ender TOSUN (Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni)

 

27-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-2022